© Dieter Hoeven

VK werking: Muziek

De VK gebruikt muziek als bindmiddel tussen verschillende doelgroepen en geeft muzikanten een werkplaats en uitvalsbasis. We profileren ons met een programma dat altijd minstens 50% vrouwen en genderminderheden garandeert en dat geïnspireerd blijft door de artistieke versmelting van genres en culturele achtergronden.

Ons podium wordt niet alleen top-down ingevuld, maar bouwt steeds verder op netwerkprogrammatie door samenwerkingen met interdisciplinaire curatoren, stadsfestivals en kleine muziekwerkplaatsen. We bieden een divers muziekaanbod en promoten de kracht van grootstedelijkheid. De Vaartkapoen is ook een broedplaats waar nieuw muzikaal werk kan groeien door residenties, samenwerkingen en talentontwikkeling.

Wil je graag weten welke concerten en muzikale activiteiten op ons programma staan?

PROJECTEN IN DE KIJKER

Fatsistas dj workshops

Fatsistas dj workshops

Dj-workshops voor nieuwkomersmeisjes. Muziek neemt je mee. Naar je thuis(land), naar nieuwe horizonten. Muziek verbindt mensen over woorden heen en laat je openbloeien.
All Areas Access

All Areas Access

All Areas Access wil onderzoekt hoe je muziekclubs toegankelijker en meer inclusief kunt maken. Daarom hebben we een artistieke residentie georganiseerd met zowel horende als dove individuen: muzikanten, zangers, coaches en dove IS-artiesten die samenwerkten aan een live show in VK.
Baraka sounds

Baraka sounds

Baraka Sounds is een gezellige avond waar volkskeuken en muziek je ziel en maag spijzen. Tweemaandelijks organiseert de VK, een muzikale avond in een gezellige, familiaire setting. Het publiek deelt een maaltijd uit één schotel.
MUSIKAA

MUSIKAA

“Beter een goede buur dan een verre vriend.” Met deze gedachte in het achterhoofd willen Klarafestival en BOZAR de band aanhalen met de Brusselaar en zijn habitat.
Venues From The Future

Venues From The Future

Venues from the Future is een Europees project in samenwerking met WORM (Rotterdam), Dabadaba (San Sebastian), Kvaka 22 (Belgrado), Studenterhus Aarhus (Aargus), Termokiss (Pristina) en Elementarz dla mieszkańców miast (Krakow).

TALENTONTWIKKELING EN PODIUMKANSEN

VK Talent

VK Talent

De VK functioneert als springplank voor jong Brussels talent. VK talent is niet alleen muzikanten, maar ook fotograferen, scenografen en tal van andere kunstenaars en disciplines.
Repeteren en podiumkansen

Repeteren en podiumkansen

De VK zet in op lokale bands en acts door ze een plek te geven op zijn podium, bijvoorbeeld als voorprogramma.