VK Yallah

Logo VK Yallah

Een nieuwe VK

In 2021 wil de VK er staan als 1 geheel. De VK als open huis met een duidelijke identiteit op vlak van muziek, intercultureel werken, kunsteducatie in Molenbeek. Dat vraagt keuzes, verbreding en specialisatie van de deelwerkingen, algemene visieontwikkeling en reorganisatie van het personeel. Hier gaan we in 2017 mee aan de slag.

Creatief experimenteel park

Wat is het belang van publieke ruimte? Hoe gaan we onze nieuwe tuin invullen? Waar heeft de buurt behoefte aan? Hoe kunnen we talent en ideeën een plaats geven in onze nieuwe laboruimte? Waar vinden we al deze talenten en ideeën?

Met al deze en veel meer vragen is onze collega Pim aan de slag gegaan. Hij zoekt de komende jaren samen met buurtbewoners en buurtorganisaties uit welke ideeën en behoeften er leven in onze buurt. Dit participatieproject doopten we VK Yallah.
Dit participatieproject is er gekomen dankzij subsidies van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling).

Acties

 • Tuinambassadeurs
  We stellen onze bestaande tuin nu al vaker open voor de buurt. Zo kunnen plannen, dromen en ideeën groeien. Enkele ‘sleutel’figuren uit de buurt krijgen letterlijk een sleutel en worden ambassadeur van de tuin.
  We nodigen de buurt uit om samen meubels en een barbecue te maken voor de tuin. We maken er een gezellige plek van.
 • Quartier vert
  Begin juli 2017 maken we in een workshop plantenbakjes die nadien uitgedeeld worden in de buurt. In september 2017 sluiten we dit project af met een wijkfeest.
 • Residentieproject rond ‘commons’
  In het kader van Molem ma Belle 2017 werken 3 Brusselse en 2 Nederlandse kunstenaars acties in de publieke uit rond het gebruik van ‘commons’. Dit is de start van een project rond het gebruik van publieke ruimtes door de buurt.
 • Gevelkunstwerk
  Enkele kunstenaars maken een gevelkunstwerk op de af te breken panden van de Sint-Jozefstraat om de buurt te informeren over de verbouwingen en mogelijkheden voor de buurt. (oktober 2017)
 • Logo & huisstijl
  Samen met Plus-tôt te laat werken we een logo en grafische identiteit uit voor het VK Yallah project.

Heb je zelf ideeën, dromen, plannen? We luisteren graag naar jouw voorstellen!

Info & contact: Pim Rose - 02 413 04 10