VK Amplified

De Vaartkapoen lanceert AMPLIFIED, een Brusselse broedplaats voor muzikaal talent. Met AMPLIFIED wordt VK dé plek in Molenbeek waar muzikanten elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen jammen en van elkaar leren. In het traject is ruimte voorzien voor experimentatie met Noord-Afrikaanse chaabi muziek, maar ook hiphop en elektronische muziek krijgen een belangrijke plaats.

Wat is AMPLIFIED?

AMPLIFIED wil Brussels talent een duwtje in de rug geven door een oefenruimte samen met andere peers te voorzien. Elk traject vindt plaats op één dinsdag per maand. Muzikanten van alle niveaus kunnen bij ons terecht voor een initiatie of jamsessie, waarbij veel aandacht uitgaat naar talentontwikkeling, kruisbestuiving met andere genres en ontmoeting.

Noord-Afrikaanse chaâbi, in en uit Molenbeek

Molenbeek is naar onze mening dé plaats bij uitstek waar extra ruimte moet worden voorzien voor experiment en kruisbestuiving tussen culturen door. Om die reden ontwikkelden we een speciaal traject rond chaâbi, oftewel een hoeveelheid aan Noord-Afrikaanse ritmes.

Safe space voor vrouwen

Tot op vandaag de dag vormen vrouwen nog steeds een minderheid in muziekproductie en de muziek business. Met het concept Jam Femme en een aantal gesloten DJETTE oefensessies proberen we meer vrouwen uit hun spreekwoordelijke kot te krijgen en met elkaar in contact te brengen rond hun gedeelde passie: muziek.

Urban DNA

Het VK dna is doordrongen van urban invloeden, dus is het niet meer dan logisch dat hiervoor ook een belangrijke plaats wordt voorzien in AMPLIFIED. Met Open Mic gooien we maandelijks de deuren open voor jonge rappers (m/v) die hun teksten willen komen oefenen.

 

AGENDA

Zie Facebook.

 

Fotogalerij: 
vk amplified