Schapenfestival

 

Het Schapenfestival blaat en mekkert. Bevraagd en sputtert tegen. Danst, eet en verbroederd.             
Over de verhoudingen tussen mens en dier. Over het welzijn van dieren, de vleesindustrie en het verbod op onverdoofd slachten. Je bent van harte welkom om hierover in dialoog te treden.

De VK maakte eind 2019 een film: "Les moutons dans la ville, dans la vie" waarin het schaap de verhoudingen tussen mens en dier symboliseert. Het schaap als arme, gewillige prooi versus de goede herder. De film zoomt in op het verdwijnen van dieren in het straatbeeld, op de industrialisering van de vleesindustrie, op vegetarisme en biologische alternatieven, maar ook op dierenwelzijn,  op het verbod op onverdoofd slachten en het daarbij al dan niet stigmatiseren van bepaalde bevolkingsgroepen.

In de film luisteren mensen naar elkaars videofragmenten en antwoorden hierop. Tijdens het Schapenfestival brachten we alvast mensen samen om deze dialoog live verder te zetten.  In het najaar van 2020 presenteert de VK 'Les Moutons dans la via, la ville'.

Wens je deze film te vertonen en te koppelen aan een nabespreking met het publiek? Neem dan contact op met devaartkapoen@vgc.be