projectmedewerker AGORA M / Caleidoscoop (50/80%)

Dutch

De Vaartkapoen, of kortweg VK is een experimenteel gemeenschapscentrum en muziekclub in hartje Molenbeek. De VK staat voor interessante uitdagingen. Volgend seizoen verlaten we onze huidige site om plaats te maken voor grote renovatiewerken. Tijdens onze nomadische periode intensifiëren we de banden met Molenbeek en de Kanaalzone en bereiden we ons voor op de opening van de Nieuwe Vk, dat in 2021 de deuren zal openen. Naast een splinternieuwe concertzaal en verschillende ateliers, krijgen we er een nieuwe tuin, artistieke laboruimte en co-working/ontmoetingscafé bij. De Nieuwe VK wil 1 huis zijn, met 1 website, 1 team en een meervoudige identiteit op vlak van Muziek, Maatschappij en Molenbeek.

AGORA M
Gedurende 3 jaar (2018,19,20) gaan we op zoek naar nieuwe participatieve methodieken op de snijlijn van participatie en artistieke praktijk, die leiden tot inzicht, bewustzijn, dialoog, ontmoeting en een ander beeld van Molenbeek. In 2018 zijn we gestart met een Molenbeekse theater actie groep voor vrouwen, verschillende brainstormsessies en debatten over thema’s die hier  leven. Daarnaast reiken we vormingen aan om een reportergroep te vormen die alternatief nieuws brengt over Molenbeek. We trekken volop de kaart van nieuwe technologie en media. In januari gaat onze theateractiegroep een creatieproces aan met de studenten van Ritcs en nadien gaan we in zee met theatercompagnie Crew.

CALEIDOSCOOP
De Vaartkapoen heeft met vrouwenwerking Caleidoscoop een parel in huis. Al 20 jaar ontwikkelen ze een programma aanbod voor en door Molenbeekse vrouwen waar empowerment, ontmoeting, dialoog en de cultuur voorop staan. De vrouw, de vrijwilliger en de deelnemer staat centraal. Voor AGORA M vertrekken we vanuit de vrijwilligerskern van Caleidoscoop, die we verder opentrekken naar de werking van de ganse VK en andere belangrijke sleutelfiguren en nieuwe Molenbekenaars.

Enkele taken
• Je bent verantwoordelijke voor sociale én artistieke (buurt) projecten zoals Agora M en De Vrouwenlente.
• Je begeleidt uitstappen en workshops.
• Je ondersteunt de vrijwilligers en de deelnemers
• Je neemt administratieve taken op zoals: inschrijvingen, budgetbeheer, registratie, jaar- en subsidieverslagen

Profiel
Als projectmedewerker hou je ervan om samen met vrijwilligers en buurtbewoners projecten vorm te geven en uit te werken. Je legt gemakkelijk contacten, je bent een teamplayer en flexibel. Je steekt graag de handen uit de mouwen en bent bereid tot occasioneel avond- en weekendwerk. Je werkt nauwkeurig, een organisatorische duizendpoot en kan vlot overweg met de computer en nieuwe media. Je vindt Molenbeek een uitdagende werkomgeving, je hebt voeling met de superdiverse stedelijke context of je behoort tot één van de vele gemeenschappen die Molenbeek rijk is en je kan je uitdrukken in meerdere talen (minimum basis Nederlands en Frans). Je wordt geprikkeld door de vele straffe burgerinitiatieven en hebt kennis van de bruisende (socio-) artistieke scene in Brussel.
Je bent in het bezit van een Bachelor diploma of gelijkgesteld aan werkervaring.

Wat bieden wij
Een boeiende, gevarieerde halftijdse job (minimum 50% - maximum 80%) van onbepaalde duur (correct loon, volgens de geldende barema’s P.C. 329 B1c), binnen een hecht en geëngageerd team, met een waaier aan ontplooiing- en opleidingsmogelijkheden in hartje Molenbeek.

Interesse
Stuur je CV en motivatiebrief ten laatste op 11 december 2018 naar: yannick.bochem@vgc.be
Meer info, bel of mail Yannick Bochem T. 02 413.04.30 / G. 0476 83 07 45.
Op donderdag 20 december 2018 organiseren we gesprekken, indiensttreding zo snel mogelijk.
www.vaartkapoen.be

Reageren tot: 
Dinsdag, 11 december 2018