Zinneke Parade

Zinneke 2016

Zinneke is intussen een echt begrip geworden in Brussel. Om de twee jaar gaat VK Art aan de slag met verschillende buurthuizen, organisaties en inwoners uit Molenbeek en Brussel. We krijgen daarvoor artistieke en logistieke ondersteuning van Zinneke vzw en enkele excentrieke kunstenaars. Het resultaat van dit creatief proces tonen we op de tweejaarlijkse Zinnekeparade en de Molenbeekse soumonce, een ‘pré-parade’ in de straten van Molenbeek met alle Molenbeekse zinnodes. In 2016 is onze Zinnode 'In de nuages'.

Zinneke?

Zinneke is de naam die de Brusselaars aan de kleine Zenne gaven, de rivier die rond de stad stroomde en haar zo beschermde tegen overstromingen. Maar in het Brussels is een zinneke ook een straathond. En die werden indertijd wel eens in de Zenne gegooid. En zo komen we bij ons Zinneke: iemand van ongedefinieerde afkomst als symbool van het kosmopolitische en multiculturele Brussel.

Thema?

Om de twee jaar kiest Zinneke een ander thema. Het thema voor 2016 is Fragil. 24 zinnodes uit alle hoeken van Brussel komen op zaterdag 21 mei 2016 samen voor een groot en uniek feest midden in de stad.

Voor de volgende parade, in 2018, werd het thema Illegal gekozen.

Contactpersoon: Eric Vanuytven

Bekijk hier foto's van onze Zinnode 'In de nuages'.
Bekijk hier foto's van de Zinneke parade 2016.

Foto's van de editie 2014 en 2012 (reeks 1 en reeks 2) vind je hier.

Fotogalerij: 
Zinneke parade 2016
Zinneke parade 2016
Zinneke parade 2016
Zinneke parade 2016
Zinneke parade 2016
Zinneke parade 2016