VK @ MANCHESTER

Publicatiedatum: 
Woensdag, 9 oktober 2019 - 02:45

De VK bezet tot 2022 de voormalige drukkerij in de Manchesterstraat. Op deze artistieke hub staan vrouwen aan het roer!

GevelManchesterstraat

De VK bezet tot 2022 de voormalige drukkerij in de Manchesterstraat. In mei verliet De VK voor grote renovatiewerken haar vertrouwde stek in downtown Molenbeek. Samen met Recyclart (en hulp van de VGC) bouwde VK de voormalige drukkerij in de Manchesterstraat om tot restaurant, kunstencentrum, buurthuis en concertzaal MANCHESTER. Met onze aanwezigheid in dit onontgonnen stuk kanaalzone, leggen we de eerste kiemen voor een nieuwe artistieke hub op deze site. Met buren als Decoratelier, Cinemaximiliaan, Recyclart en Charleroi Danse belooft dit een inspirerende uitstap te worden.

Verder willen we onze Manchester periode gebruiken om onze ambitie voor “De Nieuwe VK” verder vorm te geven. In 2022 openen we de deuren van De Nieuwe VK. Naast een grondige facelift voor de concertzaal en het gemeenschapscentrum, krijgen we er een semi-publieke tuin, artistieke laboruimte en co-working space bij, die we samen met de buurt vormgeven. De buurt-, vrouwen- en concertwerking worden één. De concertwerking evolueert naar een brede muziekwerking. We kiezen resoluut voor cross-over en co-creatie met als grootste inspiratiebron Muziek en Molenbeek.

Op deze nieuwe artistieke hub staan vrouwen aan het roer! De dame achter de programmatie is VK’s laatste aanwinst: Brusseloise Rrita Jashari, bekend van 54sound en haar DJ-passages bij KIOSK radio, Bruzz en Dour Festival. Naast Rrita staat er een all female team aan de knoppen om de nieuwe muziekidentiteit van De VK verder vorm te geven: Malika Saissi - vrouwenwerking, Yannick Bochem - directeur, Greet Simons – talentontwikkeling, Hannelore Schurgers – communicatie en Irene Rossi, voorzitter.