Hulp nodig bij inschrijving op Nederlandstalige school?

Publicatiedatum: 
Maandag, 21 september 2015 - 01:47

"Hoe moet ik mijn kind inschrijven in een Nederlandstalige school in Brussel? Wanneer moet ik wat doen? Wie heeft voorrang? Hoe kies ik een school? Wie kan mij helpen?" Aan het onthaal van De Vaartkapoen word je door Cindy of Hafsa geholpen bij de inschrijving van je kind in het kleuter-, lager- en secundair onderwijs. Dringende vragen? Contacteer het LOP Brussel: lop.brussel@vlaanderen.be of 02 553 30 20. 

Inschrijveninbrussel.be

Kleuter/lager

Je kind inschrijven in een Nederlandstalige kleuter- en lagere school in Brussel? Informeer je op tijd! Meld je kind aan in januari 2015 en registreer je schoolkeuze. Alle informatie vind je op de website inschrijveninbrussel.be.

19 tot 30 oktober 2015: voorrang voor broers en zussen en kinderen van personeel. Heb je al een kind op school? Ga dan naar de school. En schrijf broer of zus in! Ook kinderen van schoolpersoneel hebben voorrang.
4 tot 29 januari 2016: meld je kind aan op inschrijveninbrussel.be. Heeft je kind voorrang? Verzamel de nodige documenten. Bezorg ze aan het LOP, ten laatste 3 werkdagen na de aanmelding. 
1 tot 25 maart 2016: je krijgt een e-mail of een brief, met alle informatie over de inschrijving. Ga naar de school en schrijf je kind in. Geen plaats? Haal dan het weigeringsdocument in de school.
Vanaf 26 mei 2016: vrije inschrijvingen > heeft een school nog plaatsen? Dan kan iedereen nu inschrijven.
 

Secundair

Je kind inschrijven in een Nederlandstalige secundaire school in Brussel? Informeer je op tijd! De inschrijvingsprocedure kan verschillen per school.

Wil je je kind inschrijven in het 1e leerjaar A? Dan moet je in sommige scholen je kind eerst aanmelden:

-         registreer je schoolkeuze op inschrijveninbrussel.be, in januari 2015

-         en registreer de tijd online, op 24 februari 2015

Voor andere scholen en andere leerjaren kan je direct inschrijven in de school, op specifieke momenten.

Meer informatie? Kijk op inschrijveninbrussel.be.

Fotogalerij: 
inschrijveninbrussel.be