Heeft uw kind nog geen plaats op school voor volgend schooljaar ?

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 16 juni 2015 - 04:02

Heeft uw kind nog geen plaats op school voor volgend schooljaar ? U bent niet alleen !

Vorig jaar vonden 1500 kinderen geen plaats op een Nederlandstalige school in Brussel. Dit jaar zullen minstens evenveel kinderen “geweigerd” worden. Ook in het Brussels Franstalig onderwijs is er een plaatstekort. Door de bevolkingstoename in Brussel moeten er tegen het jaar 2020 nog minstens 20.000 extra plaatsen bijkomen - om ieder Brussels kind een stoel te geven. De politiek verantwoordelijken kennen deze cijfers al meer dan 10 jaar, en toch hebben ze niet voor genoeg plaats op school gezorgd.

School

Alle kinderen hebben recht op een plaats op school. De overheid heeft de plicht om onze grondwettelijke rechten te bewaken. Recht op onderwijs hoort daarbij. Wij willen samen actie ondernemen om onze overheid in de goede richting te duwen. Samen met andere ouders kunnen we actie ondernemen, een groep vormen, voor elkaar zorgen, juridische stappen ondernemen … om samen een beweging te zijn die opkomt voor genoeg plaats op school voor iedereen.

Wenst u meer informatie ? Wilt U misschien meedoen (op eender welke manier) ?

U kan ons persoonlijk komen ontmoeten op woensdag 17 juni of donderdag 25 juni tussen 10 en 16u in de Vaartkapoen, Schoolstraat 76 in Molenbeek.

Of bel ons op 0472 39 12 59 (Bruno) of 0499 74 70 66 (Els) of via mail op iederkindeenstoel@gmail.com

Bijhorende documenten: 
AttachmentSize
Microsoft Office document icon Iedereen een stoel.doc77 KB