Community project Orfeo & Majnun

Publicatiedatum: 
Donderdag, 29 september 2016 - 03:51

Samen met de verschillende gemeenschappen van Brussel zet De Munt een ambitieus en langdurig community project op rond de mythes van Orpheus & Eurydice en Layla & Majnun. De oude Griekse mythe smelten we samen met het bekende Midden-Oosterse liefdesverhaal om er een nieuwe opera over liefde, verdriet en verlangen mee te vormen.

Orfeo & Majnun De Munt © Sanja Marušić

Verlangen is niet alleen de allesoverheersende emotie in de harten van de gescheiden geliefden Layla en Majnun, het is ook de innerlijke kracht die Orpheus doet afdalen naar het dodenrijk om zijn Eurydice terug te halen. Majnuns oude vader verlangt ernaar zijn verloren zoon terug te zien en in beide verhalen verlangen de dieren naar de kalme schoonheid in de muziek van de zangers Majnun en Orpheus.

Verlangen doet iedereen elke dag: als we denken aan de liefde of aan een verloren liefde, aan verloren tijden of aan een betere toekomst, aan de terugkeer naar huis of aan een betere plaats om te leven. We verlangen naar een vredevolle gemeenschap, een zinvol leven – en we drukken die verlangens samen uit via muziek, woorden en allerlei andere kunstvormen.

Lees meer over dit mooie project op onze projectpagina