Loop Sessions

Loop Sessions verenigt beatmakers onder één dak om muziek te producen en te netwerken. Beatmakers krijgen een namiddag om eendezelfde vinyl te samplen en daarmee een beat te creëren.

Per sessie wordt een ambassadeur gekozen, die 3 platen uit haar of zijn collectie selecteert. Ambassadeurs die tot nu toe meegewerkt: Lefto, Defi J, Mickey (Kiosk Radio), Rrita Jashari, Wildstyle Guy (NBS), JazzDee, Bibi Seck, SOFA en Carie aka La dame.

De eerste beatmaker die toekomt op het evenement, mag kiezen tussen de 3 geselecteerde platen. Alle andere beatmakers moeten diezelfde plaat samplen. De beatmakers krijgen enkele uren om een nummer in elkaar te knutselen, waarna alles verse creaties worden beluisterd. Het is geen wedstrijd, maar vooral een uitwisselingsmoment.

Naast de beatmakers, nodigen we ook het brede publiek uit voor activiteiten. Zo zijn er DJ-sets en is er een gezellige leeshoek met boeken over beatmaking en hiphop door Lezarts urbains en Muntpunt, een kleine platenmarkt en initiatieworkshop beatmaking.