Bru·X·elles Festival

Het Bru·X·elles Festival is een evenement gemaakt door en voor vrouwen en mensen uit genderminderheden. In hartje Brussels vindt het plaats op 22 en 23 september 2022. Voor de eerste editie zal er ook een launch party plaatsvinden op 17 juni. Dit nieuwe feministische en eco-verantwoordelijk concept is een initiatief van Beats'n'roots. Het belangrijkste doel is om vrouwen en mensen uit genderminderheden in de kijker te zetten.

Het festival richt zich in de eerste plaats tot professionelen uit de betrokken muzieksector door activiteiten aan te bieden die aan hen gewijd zijn. Vier waarden sturen de hele werking van het festival:

  • Zichtbaarheid geven aan vrouwen en mensen uit genderminderheden
  • Bewustmaking rond gendergerelateerd geweld
  • Sensibiliseren voor eco-verantwoordelijkheid
  • De nadruk leggen op de samenwerking tussen de taalgemeenschappen

Meer dan een evenement is het een manier om het publiek en de muzieksector bewust te maken van deze ongelijkheden en het gebrek aan zichtbaarheid waarmee sommige artiesten dagelijks te maken hebben.

Tijdens ons lanceringsfeest in juni zullen de resultaten van de selectie van artiesten voor de showcases in september en de volledige line-up van het festival worden bekendgemaakt.

Dit zal worden gevolgd door een reeks concerten en dj-sets door lokale en internationale artiesten.

Dit evenement maakt deel uit van het "Muziekfestival", een hoogtepunt voor de muzieksector. Het zal een gelegenheid zijn om de aandacht van de sector te vestigen op het gebrek aan vrouwen en mensen uit genderminderheden op en naast het podium, en om het festival als een manier om deze situatie te verhelpen.