Ramadan Nocturne

In 2017 organiseerde de VK, midden in de Ramadan, voor de eerste keer een Ramadan Nocturne.

Ramadan in Molenbeek. Een gezellige, maar hectische periode waarin het ritme van de openbare ruimte verandert. Vaak rumoerig voor het vallen van de avond, muisstil tijdens de vastenverbreking en laat op de avond leeft Molenbeek meer dan ooit.

In Maghreb landen vinden tijdens de vastenmaand veel festivals plaats. De VK wilde graag de feestelijke kant van de Ramadan tonen aan een groot publiek en openheid creëren om islamitische beleving in de publieke ruimte een plekje te gunnen. Het resultaat: een eerste spontane, gezellige kleine editie. Een tweede grotere editie en een derde editie die alles overtrof. In een berbertent en decor van Duizend-en-een-nachten vond de Iftar plaats.

In 2019 vond een muzikale ontmoeting plaats tussen de Senegalese groep rond Iba Ndiaye Rose en de Brussels-Marokkaanse Al Andalus. Een nieuwe traditie die in de toekomstige editie in stand wordt gehouden!

In de editie van 2022 mocht de Brussels-Tunesische ster Ghalia Benali het Molenbeeks publiek een onvergetelijke avond bezorgen.