VK zkt. publiekswerker

Date de publication: 
Mercredi, 11 novembre 2020 - 11:29

VGC en EFRO investeren in de verbouwingen van de VK. Daarnaast geeft EFRO middelen om een participatieproject te realiseren. Voor deze realisatie is de VK op zoek naar een publiekwerker. De publiekwerker is iemand die gemakkelijk contacten legt en kan werken met verschillende doelgroepen, durft en niet terugdeinst om op te straat te gaan om te observeren, in dialoog te gaan en te luisteren naar de noden, klachten en kansen van Molenbekenaars.

De Vaartkapoen, of kortweg VK is een gemeenschapscentrum en muziekclub in Molenbeek. In mei 2019 verliet de VK voor grote renovatiewerken haar vertrouwde stek in downtown Molenbeek. Samen met Recyclart bouwden we de voormalige drukkerij in de Manchesterstraat om tot restaurant, kunstencentrum, buurthuis en concertzaal MANCHESTER, waar we tot de opening van de nieuwe VK zullen blijven. In 2022 opent de nieuwe VK zijn deuren. Naast een splinternieuwe concertzaal en verschillende ateliers en ontmoetingsruimtes, krijgen we er een buitenruimte, buurtplek en co-working café bij. De VK is één huis, met een focus op Muziek, Maatschappij en Molenbeek.

Participatieproject

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) investeren in de verbouwingen van de VK. Daarnaast krijgt de VK sinds 2016 tot en met 2023 ook middelen van EFRO om een participatieproject te realiseren.

Doel is om het gebruik van de buitenruimte, buurtplek en co-workingcafé samen met haar omgeving vorm te geven door middel van dialoog en ontmoeting. Mede-eigenaarschap staat hierbij centraal. Er is nood aan een sterk netwerk van buurtbewoners en ambassadeurs.

Publiekswerker

Voor de realisatie van dit participatieproject is de VK op zoek naar een publiekwerker. De publiekwerker is iemand die gemakkelijk contacten legt en kan werken met verschillende doelgroepen (leeftijd, gender, seksualiteit, religie, afkomst,…). Durft en niet terugdeinst om op te straat te gaan om te observeren, in dialoog te gaan en te luisteren naar de noden, klachten en kansen van Molenbekenaars.

Enkele taken:

Ontwikkelen van beheersvormen rond het samen gebruik van ruimten
Ondersteunen en optimaliseren van buurtinitiatieven
Werken aan een gedragen aanwezigheid van de VK in de buurt
Begeleiding en opvolging van het kunstintegratieproject

Profiel

Je kent Brussel en Molenbeek goed en hebt ervaring met het werken in een grootstedelijke, superdiverse omgeving. In je werk ben je creatief en flexibel, je gaat op zoek naar partnerschappen. Je hebt ervaring in het ontwikkelen en faciliteren van participatieprocessen en je kan projecten van A tot Z uitwerken. Je hebt een hart voor sociaal-cultureel werk. Je hebt ervaring met rapportering aan overheden. Je kan je uitdrukken in het Nederlands en in het Frans. Je bent bereid tot avond- en weekendwerk en kan om met een flexibel uurrooster.

Als publiekswerker ondersteun je ook bestaande projecten van collega’s in de VK. Daarvoor is het belangrijk dat je een teamspeler bent die graag met andere mensen samenwerkt, maar ook onafhankelijk genoeg is om zelf op pad te gaan. Jouw taak is om de directe omgeving van de VK een plaats te geven in onze werking. Daarvoor moet je je eigen mening en wil soms opzij kunnen zetten, om zo te komen tot een gedeeld maatschappelijk doel.

Je ben in het bezit van een Bachelor diploma of gelijkgesteld met werkervaring.

Wat bieden wij

Een boeiende gevarieerde deeltijdse job (70%) van onbepaalde duur (correct loon, volgens de geldende barema’s PC 329), binnen een hecht en geëngageerd team, met een waaier aan ontplooiing- en opleidingsmogelijkheden in hartje Molenbeek.

Interesse

Voor meer inlichtingen:
Over de functie: Centrumverantwoordelijke Walter Salender (02 413 04 30 of 0476 39 87 40)
Over de werking: www.vaartkapoen.be

Stuur je CV en motivatiebrief voor 29 november 2020 naar: walter.salender@vgc.be

Indien weerhouden word je in de week van 7 december 2020 uitgenodigd op gesprek.

Indiensttreding vanaf 4 januari 2020

Reageren tot en met zondag 29 november 2020