VK zkt publieksmedewerker

Date de publication: 
Vendredi, 25 octobre 2019 - 02:37

De Vaartkapoen is op zoek naar een  publieksmedewerker. Goesting om de infrastructuur van de nieuwe VK samen met de buurt vorm te geven en uit te bouwen? Stuur voor 30.11 je motivatiebrief en CV op!

VKlogo

De Vaartkapoen zoekt publiekswerker Nieuwe VK De Vaartkapoen, of kortweg VK is een gemeenschapscentrum en muziekwerking in Molenbeek. In mei 2019 verliet de VK voor grote renovatiewerken haar vertrouwde stek in downtown Molenbeek. Samen met Recyclart bouwden we de voormalige drukkerij in de Manchesterstraat om tot restaurant, kunstencentrum, buurthuis en concertzaal MANCHESTER, waar we tot de opening van de nieuwe VK zullen blijven. In 2022 opent de nieuwe VK zijn deuren. Naast een splinternieuwe concertzaal en verschillende ateliers en ontmoetingsruimtes, krijgen we er een nieuwe tuin, laboruimte en co-working café bij. De nieuwe VK wil 1 huis zijn met een meervoudige identiteit op vlak van Muziek, Maatschappij en Molenbeek.

Opdracht

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) investeren in de renovatie van De VK. Daarnaast krijgt De VK sinds 2016 ook middelen van EFRO om het participatieproject VK Yallah te realiseren. Doel is om de nieuwe infrastructuur samen met de buurt vorm te geven en samen uit te bouwen. De afgelopen jaren experimenteerden we met verschillende artistieke interventies en inspraakmethodieken in de publieke ruimte. Vandaag is het tijd om de experimenten en bevragingen te verduurzamen in infrastructurele ingrepen in de tuin, laboruimte en co-workingcafé. Mede-eigenaarschap staat hierbij centraal. Er is nood aan een sterk netwerk van buurtbewoners en ambassadeurs. Niet enkel om de Vk vorm geven, maar ook om het uit te baten (co-concièrgeschap). Verder willen we onze huidige en toekomstige buurtambassadeurs valoriseren en een ambitieus vrijwilligersbeleid uitrollen, dat formele en informele groeikansen voorop stelt. Tijdens onze MANCHESTER periode is het belangrijk dat we connectie behouden met de oude site. Hiervoor zoekt De VK een publiek/buurtwerker die de volgende jaren ons team komt versterken.

Profiel

Je kent Brussel en Molenbeek goed en hebt ervaring met het werken in een grootstedelijke, superdiverse omgeving. Je kan een project opbouwen en uitvoeren, je weet als geen ander hoe mensen te betrekken en enthousiasmeren. Je legt gemakkelijk contacten en kan werken met verschillende doelgroepen. In je werk ben je creatief en flexibel, je gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden en partnerschappen. Je hebt ervaring in het ontwikkelen en faciliteren van participatieprocessen en je kan projecten van a tot z uitwerken. Je hebt een hart voor sociaal-cultureel werk. Je bent organisatorisch, communicatief en administratief sterk. Je hebt ervaring met rapportering aan overheden. Je vindt Brussel en Molenbeek een inspirerende werkomgeving en kan je uitdrukken in het Nederlands en in het Frans. Je bent bereid tot avond- en weekendwerk.

Wat bieden wij

Een voltijdse uitdagende job van onbepaalde duur binnen een hecht en geëngageerd team, in een huis in volle transitie in Molenbeek. Het loon is conform de geldende barema’s PC 329 (niveau B)
Interesse? Stuur je CV en motivatiebrief voor 30 november 2019 naar: yannick.bochem@vgc.be

Meer info, bel of mail Yannick Bochem T. 02 413.04.10 /0476 83 07 45

Op 10 december organiseren we gesprekken, indiensttreding zo snel mogelijk. De Vaartkapoen, Manchesterstraat 13-15, 1080 Sint-Jans Molenbeek - www.vaartkapoen.be

Pièces jointes: 
AttachmentSize
PDF icon Publieksmedewerker De Vaartkapoen.pdf272.57 KB