Electro Live

19.5.2020

Electro Live

De Vaartkapoen (De VK) is een experimenteel gemeenschapscentrum en muziekclub in hartje Molenbeek. In 1989 startte De VK met een concertprogrammatie en groeide uit tot dé plek voor de underground en reggae scene. In 2003 werd De VK erkend als muziekclub en kreeg tot 2016 werkingsmiddelen binnen het Kunstendecreet. Net zoals tijdens de iconische jaren ’90 kregen verschillende bands en artiesten hun eerste podium in De VK.

Sinds 2017 evolueert de concertwerking naar een brede muziekwerking. Ze creëert speel- en oefenkansen voor jong Brussels talent. Enerzijds met als doelstelling een brug tussen de concertwerking en de buurtwerking te creëren. Anderzijds om jong muzikaal talent te spotten en ondersteunen.

Vandaag is De VK nog steeds een referentiepunt voor bands binnen genres zoals reggae, dub, elektronica, hiphop, fusion, maar met meer focus op opkomende en niche muziekstijlen zoals afrobeats, chicha’n’b,trap en global sounds. De VK is voortdurend in dialoog met haar omgeving en dit vertaalt zich in de zaal, de sfeer, de vrijwilligers, de supportbands, de concepten en het publiek. Daarnaast kiest De VK voor samenwerkingen met concertorganisatoren, die specifieke gemeenschappen vertegenwoordigen. Zo geeft ze een stem en ondersteuning aan jonge collectieven en lokale studio’s zoals FlyFlyFly studio en Katch Studios.

Algemene informatie

Wanneer: 

19.5.2020
van 19:30 tot 22:30

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Vaartkapoen vzw
Manchesterstraat 15
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Thema: 
Muziek, Educatief
Leervorm: 
Atelier
Taalniveau Nederlands: 
Opgelet!

Gratis Inschrijven niet nodig

Prijs: 

Gratis

Electro Live

Prijs

Gratis

Inschrijven via

GC De Vaartkapoen
tel 02 413 04 10
devaartkapoen@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Vaartkapoen vzw
Manchesterstraat 15
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Praktisch

metrolijn 1 en 5, bus 89; halte Graaf van Vlaanderen metrolijn 2 en 6; halte Ribaucourt nachtbus N15, N16 en N17; halte Zwarte Vijvers