Bezoek uit Rotterdam

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 20 september 2016 - 04:29

Donderdag 22 september ontvangt De Vaartkapoen een delegatie uit Rotterdam, samen met schepen Annalisa Gadaleta. Tijdens dit bezoek worden bewonersinitiatieven aan elkaar voorgesteld. De Vaartkapoen zal het Forumtheater voorstellen, een laagdrempelige en originele manier om moeilijke thema's bespreekbaar te maken bij een breed publiek.

Forumtheater Rotterdam

Vorig jaar ging Caleidoscoop op bezoek bij Stichting Formaat in Rotterdam, in het kader van Forumtheater. Deze uitwisseling van ervaringen en initiatieven bleek zeer leerrijk. Ook Rotterdam kent heel wat interessante burgerinitiatieven. We krijgen Vera Bouman op bezoek, van het Programma Wij-Samenleving. De 'stadsmarinier' van de wijk Hillesluis, Tijs Nederveen. Zij komen samen met buurtbewoners die verschillende projecten hebben lopen in Rotterdam Zuid, Luc Opdebeeck van Stichting Formaat en de Dienst Internationale Betrekkingen van de Stad Rotterdam. 

De vrijwilligers van het Forumtheater zullen hun project voorstellen. Thema's als huishoudelijk geweld, onmacht in opvoeding en armoede zullen ter sprake komen, maar ook radicalisering. Het is een gelegenheid om elkaar te inspireren en te versterken.