Je leert de verschillende technieken kennen om groenten en fruit langer te bewaren, alles over steriliseren, (vries)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoet of zuur of alcohol, pekelen, fermenteren, etc. Welke techniek is het best om tomaten te bewaren en wat heb je hiervoor nodig? Hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Het komt allemaal aan bod.
Heb je zelfgemaakte jam, chutney of notenporto? Breng ze gerust mee,
dan proeven en bespreken we de technieken.
Na de theorie gaan we zelf aan de slag.
Heb je zelfgemaakte jam, chutney of notenporto? Breng ze gerust mee,
dan proeven en bespreken we de technieken.
Na de theorie gaan we zelf aan de slag.
Voor wie
18+
Wanneer
van 19.00 u. tot 21.30 u.
Meer over Velt I Lang leven de oogst
Locatie
Gemeenschapscentrum De Vaartkapoen vzw
Schoolstraat 76
1080 Sint-Jans-Molenbeek
Praktische informatie
metrolijn 1 en 5; halte Graaf van Vlaanderen - Compte de Flandre (uitgang 1)
tramlijn 51; halte Graaf van Vlaanderen - Compte de Flandre
bus 86 (MIVB); halte Graaf van Vlaanderen - Compte de Flandre
bus 20 (MIVB), bus 620 en R29 (De Lijn): halte Merchtem
Extra informatie
2 bokalen van 500 ml meenemen

Prijs
€ 10
€ 2 (Paspartoe tegen kansentarief)
Contact
GC De Vaartkapoen
Schoolstraat 76
1080 Sint-Jans-Molenbeek