Sofiane Saidi & Mazalda | Moussem.

28.2.2020

Sofiane Saïdi treedt voor de allereerste keer op op Belgische bodem, in het kader van Moussem Cities Algiers.

Sofiane Saïdi blaast het oorspronkelijke, rauwe Raï genre nieuw leven in. Zijn ruwe, schurende en warme stemgeluid, de koortsige ritmes, de overstuurde gitaren en analoge synthesizers versmelten tot een onweerstaanbaar dansant geheel.

Brusselse band EL GUILLI brengt een herwerkt Raina Raï repertoire en Dounia DJ ambiance à l'Algerienne met Raï, Staifi, Alaoui, Rai'nB en meer!

Met het festival Moussem Cities richten Moussem en haar Brusselse partners jaarlijks hun blik op een metropool uit de MENA-regio. Steden met een rijke en cultureel diverse geschiedenis, maar vooral steden die door hun artistieke dynamiek een vitale rol spelen. Moussem Cities is een platform voor lokale kunstenaars en kunstenaars uit de diaspora dat een licht werpt op een stedelijke artistieke context en een uitwisseling met Brussel voedt.

Tijdens deze editie ontdekken we Algiers. Een havenstad, gesticht in als handelspost in Amazigh-land, werd achtereenvolgens bezet door de Romeinen, de Vandalen, de Byzantijnen en de Arabieren, de Turken en de Fransen. Na de onafhankelijkheid van Algerije in 1962 werd Algiers de hoofdstad van alle postkoloniale utopieën.

Vandaag is het een van de grootste metropolen in de Maghreb. Het is een stad van jongeren, van wanhoop en van hoop. Het is deze jonge generatie die de wereld onlangs verraste door massaal op straat te komen om politieke en sociale hervormingen te eisen.

Algemene informatie

Thema: 
Folk en wereldmuziek, Podium
In het kader van: 
Concerts
Wanneer: 

28.2.2020
vanaf 20:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Vaartkapoen vzw
Manchesterstraat 15
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Extra info: 

Moussem ondersteunt kunstenaars en maakt programma's die vorm geven aan de hedendaagse globale kunstscène, en bouwt mee aan een nieuw gemeenschappelijk patrimonium. Moussem richt zich op een divers, stedelijk publiek. Het nomadisch kunstencentrum speelt een unieke, interculturaliserende rol door op basis van langdurige en wederkerige partnerschappen haar aanbod binnen kunsthuizen te integreren.

Prijs: 

€ 13

€ 2,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

Prijs

€ 13

€ 2,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

Reservatie

GC De Vaartkapoen
tel 02 413 04 10
devaartkapoen@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Vaartkapoen vzw
Manchesterstraat 15
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Bereikbaarheid

metrolijn 1 en 5, bus 89; halte Graaf van Vlaanderen
metrolijn 2 en 6; halte Ribaucourt
nachtbus N15, N16 en N17; halte Zwarte Vijvers