Rare Akuma + Silent Strike & Deliric | Europalia

24.1.2020

Om de twee jaar nodigt EUROPALIA avontuurlijke kunstliefhebbers uit om de geschiedenis en cultuur van een nieuw land te ontdekken. Voor deze editie staat Roemenië in de kijker. Op 24 januari strijken Silent Strike en Deliric neer op ons podium voor hun eerste optreden in België. Ook Antwerps talent Rare Akuma jonge laat zien hoe het moet.

Silent Strike en Deliric zijn twee van de meest prominente figuren in de Roemeense hiphop scene, met invloeden van trap, jazz, folk, grime en dubstep. Silent Strike is een beatmaker, maar composeert ook voor films en is bezig met experimentele muziek en jazz. In Roemenië was hij voorprogramma voor onder meer Amon Tobin, Faithless en Saul Williams. Samen met rapper Deliric laat hij Brussel daveren.

Rare Akuma is een jonge Antwerpenaar wiens instrumentals zomaar eventjes door $uicideboy$ werden opgepikt. In de US en de grootste steden van Europa weet men wie deze new kid on the block is- zijn miljoenen luisterbeurten van zijn tracks liegen er niet om. Muzikaal is hij een ontploffend vat van creativiteit. Van een het full album Akuma Season’ eind 2018, tot U Ma Is U Pa’ op het gouden album Wie is Guy’ van Zwangere Guy en zijn nieuwe EP IT’LL BE OKAY. De jonge Antwerpenaar laat zien hoe het moet, en heel wat grote heren aan de andere kant van de oceaan kijken mee.

Algemene informatie

Thema: 
Muziek, Podium
Wanneer: 

24.1.2020
vanaf 20:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Vaartkapoen vzw
Manchesterstraat 15
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Extra info: 
Prijs: 

€ 8

Prijs

€ 8

Reservatie

GC De Vaartkapoen
tel 02 413 04 10
devaartkapoen@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Vaartkapoen vzw
Manchesterstraat 15
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Bereikbaarheid

metrolijn 1 en 5, bus 89; halte Graaf van Vlaanderen
metrolijn 2 en 6; halte Ribaucourt
nachtbus N15, N16 en N17; halte Zwarte Vijvers