I H8 Camera | VK

30.10.2021

I H8 Camera

Het enigmatische improcollectief rond ceremoniemeester Rudy Trouvé. Het minste wat je van I H8 Camera kan zeggen is dat ze spelen, ze spelen om het spel, ze spelen om het plezier van het spel en ze hopen dat het publiek van hun speelplezier geniet. Improviseren als het leven zelve. Oorspronkelijk werd de band opgericht rond 2009, wanneer er eens één of twee leden van de Love Substitutes verstek moesten geven, maar er nog steeds een kans bestond dat de geboekte live show kon doorgaan. Ontstaan vanuit een samenloop van omstandigheden, brengt I H8 Camera dan ook pure improvisatie met een steeds veranderende line-up aan muzikanten, die zich meestal bevinden in de sferen rond het Heaven Hotel-label.
Honderd procent improvisatie en minstens tweehonderd jaar ervaring op het podium. - kent geen songs, enkel de obscure aanwijzingen van ringmeester Rudy Trouvé (in de trant van Gij zijt vandaag een Bulgaarse trompetspeler op reis in Zuid-Afrika.) geven de richting van I H8 Camera aan. En die richting leidt de aanwezige rasmuzikanten en het publiek present naar nieuwe muzikale paden, soms met heel scherpe bochten onderweg, interessant, uitdagend en vaak briljant.
Iedere jam wordt op gang getrokken door een andere muzikant, die de show meeneemt richting pure noise, spaced-out elektronica of solo’s op een wateremmer. Alles kan, alles mag in dit onderzoek naar de grenzeloosheid van de improvisatie.

Deze keer met:
Rudy Trouvé, Stef Kamil Carlens, Elko Blijweert, Matt Watts, Jef Mercelis, Teuk Henri en Teun Verbruggen.

Algemene informatie

Thema: 
Pop en rock, Podium
In het kader van: 
Concerts
Wanneer: 

30.10.2021
vanaf 20:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Vaartkapoen vzw
Manchesterstraat 15
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Extra info: 

Dit evenement vereist een Covid Safe Ticket.

Prijs: 

€ 10

Prijs

€ 10

Reservatie

GC De Vaartkapoen
tel 02 413 04 10
devaartkapoen@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Vaartkapoen vzw
Manchesterstraat 15
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Bereikbaarheid

metrolijn 1 en 5, bus 89; halte Graaf van Vlaanderen
metrolijn 2 en 6; halte Ribaucourt
nachtbus N15, N16 en N17; halte Zwarte Vijvers