Aanwervingsexamens VGC

Publicatiedatum: 
Donderdag, 12 mei 2016 - 04:37

De VGC organiseert tijdens de maanden mei en juni niveaugebonden aanwervings- en bevorderingsexamens op de niveaus A, B en C, en niveaugebonden aanwervingsexamens op niveau D.

De niveaugebonden aanwervingsexamens staan open voor kandidaten die beschikken over het vereiste diploma:

  • niveau A: masterdiploma of gelijkwaardig;
  • niveau B: bachelordiploma of gelijkwaardig; kandidaten met een masterdiploma mogen hier ook aan deelnemen;
  • niveau C: diploma hoger secundair onderwijs of gelijkwaardig; kandidaten met een bachelordiploma mogen hier ook aan deelnemen;
  • niveau D: geen diploma.

De niveaugebonden bevorderingsexamens staan open

  • voor bevordering naar niveau A: voor de vastbenoemde personeelsleden en contractuele personeelsleden van onbepaalde duur van niveau B;
  • voor bevordering naar niveau B: voor de vastbenoemde personeelsleden en contractuele personeelsleden van onbepaalde duur van niveau C;
  • voor bevordering naar niveau C: voor de vastbenoemde personeelsleden en contractuele personeelsleden van onbepaalde duur van niveau D;

die op 27 mei 2016 beschikken over een positieve beoordeling in de drie laatste achtereenvolgende functioneringsevaluaties in het niveau dat toegang geeft tot deelname aan het niveaugebonden bevorderingsexamen.

Voor het eerst kunnen kandidaten aan de niveaugebonden aanwervingsexamens op de niveaus A, B en C deelnemen op basis van competenties verworven buiten een diploma (EVC). Dit houdt in dat je relevante ervaring kan aantonen voor het niveau waarvoor je kandideert én dat je slaagt voor een capaciteitsproef. Daarna kan je deelnemen aan het niveaugebonden aanwervingsexamen. Concreet:

  • voor niveau A dien je te beschikken over 5 jaar relevante ervaring;
  • voor niveau B dien je te beschikken over 3 jaar relevante ervaring;
  • voor niveau C hoef je niet over relevante ervaring te beschikken.

Slaag je voor de capaciteitsproef, dan blijft je resultaat vijf jaar geldig voor deelname aan toekomstige niveaugebonden aanwervingsexamens bij de VGC.

De niveaugebonden aanwervings- en bevorderingsexamens worden georganiseerd via Jobpunt Vlaanderen. Hudson zal instaan voor de organisatie van de examens op de niveaus A en D, Ascento zal instaan voor de organisatie van de examens op de niveaus B en C. Beide bureaus hebben recent nog samengewerkt met de VGC; zij hebben dus ervaring met onze organisatie en werden betrokken bij de evaluatie van eerdere examenprocedures.

Als je slaagt voor een niveaugevonden aanwervingsexamen, word je opgenomen in een aanwervingsreserve zonder rangschikking die vier jaar geldig is. Als je slaagt voor een niveaugebonden bevorderingsexamen, word je opgenomen in een bevorderingsreserve zonder rangschikking die onbeperkt geldig is.

Inschrijven

Je inschrijving verloopt via Jobpunt Vlaanderen. Surf naar www.jobpunt.be en vul daar het online inschrijvingsformulier in. Op die website vind je ook de link naar de infobundel die betrekking heeft op het niveaugebonden aanwervings- of bevorderingsexamen waaraan je wenst deel te nemen. De infobundels vind je ook terug op www.vgc.be. De uiterste inschrijvingsdatum is vrijdag 27 mei 2016.

Heb je vragen ? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de directie Personeel en HRM via het e-mailadres jobs@vgc.be.