Werkingen

Vaartkapoen

VK Art, VK ConcertsCaleidoscoop, ... 

VK art bestaat uit drie pijlers:

  1. Zinneke
  2. Scholen
  3. In de wijk is het stokpaardje van VK Art. We willen kunst een plek geven in ieders dagdagelijkse leven. Via laagdrempelige activiteiten proberen we ontmoeting en participatie te stimuleren. Gemeenschapsvorming en interculturele uitwisseling zijn voor ons belangrijke begrippen. De ‘in de wijk’ activiteiten kunnen dus allerlei gedaantes aannemen: Café Quartier, het straattheaterfestival O’de Molenbeek, Actie zoekt Burger, buurtapero VK Roulé, Zinneterrasse (optredens op de markt), belangrijke voetbalwedstrijden in het Vk*café, debatten enzovoort.

Meer info vind je bij projecten.
Contactpersoon: Greet Simons

VK Concerts

VK Concerts speelt al jaren een toonaangevende rol in het Belgisch alternatieve concertlandschap. Naast gevestigde waarden, probeert de VK ook elke keer opnieuw aanstormend binnen- en buitenlands talent een kans te geven.
Diversiteit en kwaliteit zijn sleutelbegrippen van de VK en dit vertaalt zich ook duidelijk naar een gevarieerd en aantrekkelijk programma met genres als rock, metal, electronica, hiphop, reggae…

Enkele groepen die de afgelopen jaren de revue passeerden zijn: Rage Against the Machine, Therapy, Neurosis, The God Machine, Ice T, GZA, Lee Scratch Perry, No Doubt, Ian Brown, Queens of the Stone Age, Biohazard, Skream, Benga, The Gossip, Black Lips, …

Info en contact: www.vkconcerts.be en info@vkconcerts.be

Caleidoscoop

Caleidoscoop is tien jaar geleden ontstaan uit een zelforganisatie van en voor vrouwen in historisch-Molenbeek. De organisatie is uitgegroeid tot een werking met drie vaste medewerkers en een zeer actieve kern van vrijwilligsters die medeverantwoordelijk zijn voor de planning en programmering van Caleidoscoop. Sinds 2012 organiseert de werking activiteiten voor een gemengd publiek (dus mannen en vrouwen).

Centrale thema’s: educatie, emancipatie en vrijetijdsbesteding.

Het programma van Caleidoscoop heeft twee pijlers om haar doelstellingen van emancipatie en participatie te realiseren:

  • cultureel: theesalons, dans, gymnastiek, uitstappen, feesten ...
  • educatief: debat, toneel, film, taal- en computercursussen, …
CONTACT

Malika Saissiprojectmedewerker
Lea David, administratief verantwoordelijke 
Christa Ndikumana, projectmedewerker